Dwa pomysły na pastę z awokado

Witajcie Kochani! Uwielbiam pasty z awokado. Nie dość, że są zdrowe to jeszcze bardzo smaczne i sycące. Używam ich do tortilli, kanapek lub panini. Po prostu kocham awokado. :)

Z warzywami

Składniki:
  • 1 awokado
  • 1/3 ogórka szklarniowego
  • 7 pomidorków koktajlowych
  • 1 garstka natki pietruszki
  • sól, czarny pieprz
  • sok z cytryny
Wykonanie:
  • Warzywa myję, osuszam i kroję w drobną kostkę. Ogórka dodaję bez skórki. Natkę pietruszki drobno siekam.
  • Z awokado wydrążam środek i rozgniatam widelcem.
  • Do skropionego sokiem z cytryny awokado dodaję warzywa, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania, ja najczęściej używam jej do tortilli.

 Z cebulą

Składniki:
  • 2 awokado
  • 1/2 dużej cebuli
  • kilka kropel sosu słodkiego chili
  • sól
  • sok z cytryny
Wykonanie:
  • Cebulę obieram, myję i kroję w drobną kostkę.
  • Awokado rozgniatam widelcem, następnie skrapiam sokiem z cytryny.
  • Łączę ze sobą awokado i cebulę, doprawiam do smaku solą i słodkim sosem chili.



Smacznego!

Komentarze

Popularne posty