Dwa pomysły na pastę z awokado
Witajcie Kochani! Uwielbiam pasty z awokado. Nie dość, że są zdrowe to jeszcze bardzo smaczne i sycące. Używam ich do tortilli, kanapek lub panini. Po prostu kocham awokado. :)
Składniki:
Z warzywami
Składniki:
- 1 awokado
- 1/3 ogórka szklarniowego
- 7 pomidorków koktajlowych
- 1 garstka natki pietruszki
- sól, czarny pieprz
- sok z cytryny
- Warzywa myję, osuszam i kroję w drobną kostkę. Ogórka dodaję bez skórki. Natkę pietruszki drobno siekam.
- Z awokado wydrążam środek i rozgniatam widelcem.
- Do skropionego sokiem z cytryny awokado dodaję warzywa, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
- Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania, ja najczęściej używam jej do tortilli.
Składniki:
- 2 awokado
- 1/2 dużej cebuli
- kilka kropel sosu słodkiego chili
- sól
- sok z cytryny
- Cebulę obieram, myję i kroję w drobną kostkę.
- Awokado rozgniatam widelcem, następnie skrapiam sokiem z cytryny.
- Łączę ze sobą awokado i cebulę, doprawiam do smaku solą i słodkim sosem chili.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz