Tortilla z hummusem i kiszoną kapustą



Witajcie Kochani! Jakoś ostatnio nie miałam weny do tworzenia nowych postów, ale już wróciłam. Dzisiaj propozycja szybkiej przekąski na wynos do pracy lub w domu. Połączenie prostoty z dużą ilością witamin oraz smaku. Jest przy okazji sposobem na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Składniki:
  • 1 tortilla 
  • 2 łyżki hummusu
  • 2-3 łyżki kiszonej kapusty
  • ok 30 g gotowanego mięsa
  • natka pietruszki
  • kilka plasterków cebuli
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  •  Najpierw przygotowuję kiszoną kapustę, doprawiam ją solą i pieprzem oraz dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Następnie oddzielam ugotowane mięso od kości i kroje w przyjaźniejsze do jedzenia kawałki.
  • Podgrzaną tortillę smaruję hummusem, na który układam przygotowane mięso i kapustę. 
  • Następnie składam tortillę w rulonik i przyprószam posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowaną można grillować lub spożywać na zimno.
  • Natkę pietruszki można spakować do środka. Ja w dzisiejszej wersji zapomniałam o niej przy składaniu tortilli, dlatego jest na wierzchu.




Smacznego!

Komentarze

Popularne posty