Tortilla z hummusem i kiszoną kapustą
Składniki:
- 1 tortilla
- 2 łyżki hummusu
- 2-3 łyżki kiszonej kapusty
- ok 30 g gotowanego mięsa
- natka pietruszki
- kilka plasterków cebuli
- sól, pieprz
- Najpierw przygotowuję kiszoną kapustę, doprawiam ją solą i pieprzem oraz dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
- Następnie oddzielam ugotowane mięso od kości i kroje w przyjaźniejsze do jedzenia kawałki.
- Podgrzaną tortillę smaruję hummusem, na który układam przygotowane mięso i kapustę.
- Następnie składam tortillę w rulonik i przyprószam posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowaną można grillować lub spożywać na zimno.
- Natkę pietruszki można spakować do środka. Ja w dzisiejszej wersji zapomniałam o niej przy składaniu tortilli, dlatego jest na wierzchu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz