Masa czekoladowa do tortów
Składniki:
- 1 litr śmietany kremówki 36%
- 250g serka mascarpone
- 2 łyżki kremu czekoladowego
- 1 łyżka cukru pudru
Wykonanie:
Do miski wlewam śmietanę kremówkę i zaczynam ubijać najpierw na niskich obrotach, następnie dodaję łyżkę cukru pudru i nastawiam mikser na najwyższe obroty aż do ubicia śmietany. Gdy jest już ubita dodaję serek mascarpone i krem czekoladowy. Miksuję aż do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną masę możemy użyć do deserów.
Tort dla leśnika przełożony masą czekoladową
Dwa blaty jasne i jeden ciemny nasączone ulubionym ponczem. Jeden blat posmarowany dżemem wiśniowym i masą czekoladową. Drugi przełożony masa czekoladową i pokrojonymi w plastry bananami.
Komentarze
Prześlij komentarz