Jajka faszerowane awokado i serem mozzarellą
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 awokado
- garść sera mozzarella
- pieprz, sól
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
- Pracę zaczynam od ugotowania jajek na twardo. Gotuję około 7 minut od zagotowania wody.
- Połowę awokado miażdżę widelcem na drobną papkę.
- Ser trę na tarce o średnich oczkach, można również na jarzynowej.
- Wystudzone jajka obieram i przekrawam na pół.
- Białka odkładam na talerz, żółtka dodaję do awokado i rozgniatam.
- Wszystkie składniki łączę ze sobą, doprawiam do smaku, dodaję sok z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Jogurt dodaję w razie potrzeby, jeśli masa jest za sucha.
- Przygotowaną mieszankę wykładam na wcześniej odłożone białka.
- Podaję posypane serem, z pomidorami i awokado.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz