Orzeźwiający deser owocowo-sernikowy


Witajcie Kochani! Dzisiaj kolejne wykorzystanie delikatnego twarogu sernikowego z mascarpone President. Subtelność sernika i orzeźwiające owoce dają genialne połączenie na upalne, letnie dni. Taki deser może świetnie zastąpić lody i uraczyć nasze podniebienia na imprezce. Tym bardziej, że deser jest obłędnie pyszny i prosty w wykonaniu.


Składniki:

  • 800 g arbuza
  • 0,5 kg melona miodowego
  • 0,5 kg twarogu sernikowego z mascarpone President
  • 200 ml śmietany 30% 
  • 0,5 łyżeczki pasty waniliowej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • listki mięty oraz arbuz do dekoracji

Wykonanie:
  • Pracę zaczynam od pokrojenia owoców w nie za drobną kostkę. Oczywiście z owoców usuwamy pestki. Chociaż ja w arbuzie zostawiłam, ponieważ nie było ich za wiele i nie przeszkadzały aż tak bardzo.
  • Teraz przechodzę do wykonania masy. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie dodaję twaróg sernikowy z mascarpone President oraz pastę waniliową. Dokładnie wszystko mieszam i przekładam masę do worka cukierniczego z tylką do falbanek lub gwiazdką.
  • Z arbuza, szukam miejsca bez pestek, wycinam serduszka.
  • Teraz składam deser.
  • Na spód daję 2-3 łyżki kostek arbuza, następnie masę sernikową, 2-3 łyżki melona i kolejna warstwa masy sernikowej.
  • Deser ozdabiam serduszkami z arbuza i listkiem mięty. Można jeszcze posypać startą na grubych oczkach czekoladą lub ozdobami z masy cukrowej.
  • Z podanych składników wyszło mi 9 deserów. 


Smacznego!




Komentarze

Popularne posty