Orzeźwiający deser owocowo-sernikowy
Witajcie Kochani! Dzisiaj kolejne wykorzystanie delikatnego twarogu sernikowego z mascarpone President. Subtelność sernika i orzeźwiające owoce dają genialne połączenie na upalne, letnie dni. Taki deser może świetnie zastąpić lody i uraczyć nasze podniebienia na imprezce. Tym bardziej, że deser jest obłędnie pyszny i prosty w wykonaniu.
- 800 g arbuza
- 0,5 kg melona miodowego
- 0,5 kg twarogu sernikowego z mascarpone President
- 200 ml śmietany 30%
- 0,5 łyżeczki pasty waniliowej
- 1 łyżka cukru pudru
- listki mięty oraz arbuz do dekoracji
Wykonanie:
- Pracę zaczynam od pokrojenia owoców w nie za drobną kostkę. Oczywiście z owoców usuwamy pestki. Chociaż ja w arbuzie zostawiłam, ponieważ nie było ich za wiele i nie przeszkadzały aż tak bardzo.
- Teraz przechodzę do wykonania masy. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie dodaję twaróg sernikowy z mascarpone President oraz pastę waniliową. Dokładnie wszystko mieszam i przekładam masę do worka cukierniczego z tylką do falbanek lub gwiazdką.
- Z arbuza, szukam miejsca bez pestek, wycinam serduszka.
- Teraz składam deser.
- Na spód daję 2-3 łyżki kostek arbuza, następnie masę sernikową, 2-3 łyżki melona i kolejna warstwa masy sernikowej.
- Deser ozdabiam serduszkami z arbuza i listkiem mięty. Można jeszcze posypać startą na grubych oczkach czekoladą lub ozdobami z masy cukrowej.
- Z podanych składników wyszło mi 9 deserów.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz