Kotlety z indyka z serem
Witajcie Kochani! Dzisiaj przepis na kotleciki z indyka z żółtym serem mojej Mamy. Przepis dostała od koleżanki, bardzo nam Wszystkim smakują, więc postanowiłam je pokazać. Robiłam tak jak było w przepisie, chociaż może się jeszcze kiedyś pojawią w "mojej" wersji. Kotlety są dosyć szybkie
w przygotowaniu i smakują naprawdę bardzo dobrze. Fajny pomysł na obiad niedzielny. Ja robię
w większej ilości, wtedy wykorzystuję je na drugi dzień do sałatki, tortilli, itp.
Składniki:
w przygotowaniu i smakują naprawdę bardzo dobrze. Fajny pomysł na obiad niedzielny. Ja robię
w większej ilości, wtedy wykorzystuję je na drugi dzień do sałatki, tortilli, itp.
Składniki:
- 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
- 400 g sera żółtego (u mnie Gouda)
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól
- 1 łyżeczka curry
Wykonanie:
- Pierś z indyka lub kurczaka myję, osuszam i kroję w drobną kostkę.
- Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach.
- Do miski z pokrojoną piersią dodaję żółty ser i resztę składników. Dokładnie mieszam,aż składniki się połączą.
- Smażę na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Nabieram łyżkę "masy" i formuję kotlecika na patelni. Smażę na złoty kolor.
- Podaję z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz